Info

PLEASE CHOOSE YOUR LANGUAGE, IF YOU’RE NOT ON THE RIGHT SITE. THANK YOU.

OK, GOT IT

+45 55720291

Info

PLEASE CHOOSE YOUR LANGUAGE, IF YOU’RE NOT ON THE RIGHT SITE. THANK YOU.

OK, GOT IT

Kundeservice+45 55720291
Vores

Malerdamer

Signe Steffensen var malerdame hos Kähler frem til 1934 Stella Kähler og Tuller Emborg har været malerdamer hos Kähler Design Kählers malerdamer

På det gamle Kähler-værksted er der i 1800- og 1900-tallet en række dygtige malerdamer tilknyttet. Disse kvinder besidder et helt særlig talent for at male præcist og elegant på den keramik, som kunstnerne udformer. Det er malerdamerne, som sætter den sidste prik over i’et og sørger for, at keramikken på det gamle Kähler-værksted får et unikt og charmerende håndlavet udtryk.

Signe Steffensen
Signe Steffensen er malerdame hos Kähler frem til 1934, herunder i en periode som førstedame for malerstuen. Hun mestrer hornmaleriet, som er en yderst svær dekorationsteknik. De hornmalede keramikgenstande er aldrig ens og bliver en af de største salgssucceser i Kähler-værkstedets historie.

Stella Kähler
Stella Kähler er datter af Herman August Kähler og gift med den kunstneriske leder Jens Thirslund. Stella Kähler kastede sig med sin afdæmpede stil over begittedekorationerne, men gør dog også sine forsøg med den røde lustre. Et af disse bliver solgt til Nationalmuseet i Stockholm i 1914.

Tulle Emborg
Tulle Emborg er tilknyttet Kählers værksted i 1930’erne og udvikler om nogen sin egen stil, både når det gælder hornmaleri, men bestemt også vådt-i-vådt-dekorationer. Her bruger hun med stor opfindsomhed både skeer og rystebevægelser for at få farverne til at flyde sammen. Hendes tætte samarbejde med Nils Kähler minder meget om det gamle Kähler-arbejde, det klassiske pottemageri, og deres arbejder blev en stor salgssucces.

Læs også om Kählers nuværende designere her.