Info

PLEASE CHOOSE YOUR LANGUAGE, IF YOU’RE NOT ON THE RIGHT SITE. THANK YOU.

OK, GOT IT

+45 55720291

Info

PLEASE CHOOSE YOUR LANGUAGE, IF YOU’RE NOT ON THE RIGHT SITE. THANK YOU.

OK, GOT IT

Kundeservice+45 55720291
Verdensberømt inspirasjonskilde

Historien om Svend Hammershøi

Hammershøi-bordserviset er oppkalt etter kunstneren Svend Hammershøi. Svend Hammershøi ble i løpet av sitt liv en verdenskjent kunstner med verker utstilt på museer over hele verden Kählers nåværende logo, HAK, som pryder alle Kählers produkter, er designet av Svend Hammershøi.

Hos Kähler er vi veldig stolte av å ha vært en del av den danske kulturarven i over 175 år. Derfor går vi ofte tilbake i Kählers historie og finner inspirasjon til nye keramiske produkter. Og det var nettopp det vi gjorde da vi utviklet Hammershøi-serien i samarbeid med Hans-Christian Bauer.

Hammershøi-bordserviset er oppkalt etter kunstneren Svend Hammershøi. Svend Hammershøi (1873–1948) var tegner, maler og keramisk utdannet. Han startet hos Kähler i 1893 og fortsatte på verkstedet inntil sin død i 1948. Dermed er Svend Hammershøi den kunstneren med lengst tilknytning til Kählers verksted.

Svend Hammershøi ble i løpet av sitt liv en verdenskjent kunstner med verker utstilt på museer over hele verden. Da han startet hos Kähler var han imidlertid veldig interessert i å selv lære formgiverkunsten, og derfor satt han i begynnelsen mye ved dreieskiven. Han likte spesielt å dreie store krukker og vaser for hånd, slik at de fikk det hele riktige uttrykket.

Fra 1904 arbeidet Svend Hammershøi utelukkende for Kähler, og han valgte nå å overlate dreiearbeidet og håndverket til mesterne på verkstedet, slik at han i stedet kunne fokusere på å skape skisser og tegninger av designet til de dyktige mesterne.

Kjennetegnet for Svend Hammershøis design er de kraftige profileringene og tydelige rillene som faktisk går igjen i hele hans produksjon. Designet på det nåtidige Hammershøi-serviset er inspirert av disse rillene.

Svend Hammershøi fikk i sin levetid, og i tiden lenge etterpå, en helt uvurderlig betydning for Kählers verksted og dets utvikling. I dag lever Svend Hammershøis verker videre i serien Hammershøi, som er oppkalt etter den gamle kunstneren. Kählers nåværende logo, HAK, som pryder alle Kählers produkter, er også designet av Svend Hammershøi.